Arbeten på Sankt Petri Kyrkogata i Lund

Sedan i mars har det pågått febril aktivitet på Sankt Petri Kyrkogata i Lund. Bakgrunden är att VA SYD hade behov av att byta vattenledningarna i gatan, varav vissa nu hade närmare 100 år på nacken.

För att minimera störningar för boende och verkande på gatan samordnades projektet med både oss på Kraftringen och Lunds kommun. Alla entreprenörer arbetar i och kring samma schakt för att effektivisera och se till att vi inte behöver gräva upp gatan flera gånger inom nära framtid.

Alla grävarbeten i staden samordnas på detta sätt och i det här fallet kunde vi på Kraftringen passa på att tidigarelägga arbeten som ändå skulle utföras på fjärrvärme-, gas- och elnäten inom kort.

Projektet är omfattande, med många involverade underleverantörer och tider som måste klaffa. I början av juni kunde vi konstatera att vissa delar dragit ut på tiden men att arbetet med gas- och fjärrvärmenäten tvärtom kunde färdigställas fortare än planerat så överlag löper arbetet på enligt tidsplan.

Förutom VA SYD och Kraftringen så passar även Lunds kommun på att göra insatser på gatan. Bland annat ska trottoaren breddas och lyktstolpar bytas ut.

Här nedan kan du se en överflygning över gatan från den 4 juni. Läs mer om projektet på VA SYD:s webbplats.

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon