Uppdatering: fjärrvärmereparation i Lomma

Det omfattande reparationsarbetet vid Oscars bro i Lomma börjar närma sig en intensiv slutfas. Under torsdagen 14/1 kommer vi starta upp den reservpanna för bioolja som finns på plats, då prognosen tyder på temperaturer ner mot -9 grader på nätterna kommande helg.

Den nya ledningen som ersätter den som gick under ån kommer preliminärt att tas i drift onsdagen 20/1. Under inkopplingen kommer vi tyvärr behöva koppla bort värme och varmvatten för boende och verksamheter ute i hamnen. Preliminärt kommer arbetet att pågå mellan 05.30 och 20.00 den 20/1. Datumet och tiden kan komma att ändras om utetemperaturen blir alltför låg.

Under inkopplingen kommer en provisorisk ledning dras över Oscars bro. Den har inte kapacitet att försörja området med värme men kommer att göra att värmen återkommer betydligt fortare när den nya ledningen kopplats in.

Efter inkopplingen kommer arbetet fortsätta med återställning av området, troligen minst februari ut men tiden det tar är beroende på aktuell väderlek under perioden.

Läs mer om avbrottet här.

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon