Stängning av borrhål i västra Lund

Fredagen 25 september inleds arbetet med att fylla igen en av Kraftringens 700 meter djupa geotermibrunnar i västra Lund.

Brunnen tillhör den geotermianläggning som sedan 1985 levererat fossilbränslefri fjärrvärme till Lundaborna. Från 700 meters djup hämtas 70 miljoner år gammalt geotermalvatten upp, leds via värmepumpar på Gunnesboverket som utvinner dess värmeenergi och pumpas slutligen åter ner via så kallade injekteringsbrunnar.

Tidigare i år uppstod en läcka på en av dessa injekteringsbrunnar, vilket orsakade att vatten läckte ut och skadade, på grund av sin höga salthalt, växtligheten inom ett mindre område runt brunnen. I arbetet med att återställa naturen runt anläggningen kommer det aktuella borrhålet att stängas permanent. Arbetet påbörjas 25 september och beräknas pågå i ca två veckor. Arbetstiden kommer vara från 07.00 till 19.00, sju dagar i veckan.

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon