Elnätet inspekteras med helikopter

För att säkra en trygg elleverans inspekterar vi på Kraftringen varje år elnätet med helikopter. Det gör vi för att lokalisera och åtgärda eventuella fel i förebyggande syfte.

Det vi tittar på är bland annat hur växtligheten ser ut runt våra luftledningar. Hur ser ledningsgatorna ut? Finns det träd som riskerar att blåsa omkull och orsaka strömavbrott? Vi tittar också på om det finns skador någonstans som behöver åtgärdas.

Under de närmsta veckorna kommer vi att inspektera våra luftledningar i Småland, Blekinge samt norra och mellersta Skåne. Om vädret tillåter börjar vi inspektionen i Småland och Blekinge under v.12 och fortsätter sedan söderut till Skåne.

Vi ber om överseende med de eventuella störningar som inspektionen kan orsaka då vi flyger på relativt låg höjd. Givetvis tar vi största hänsyn till hästar och andra betesdjur för att dessa inte ska störas.

Vill du ha närmare information om när vi flyger? Lämna dina kontaktuppgifter till vår kundservice på kundservice@kraftringen.se eller skicka ett meddelande till oss. Det går också bra att kontakta oss på chatten.

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon