Till startsidan
Translate

Vad är skillnaden mellan elnät och elhandel?

För att du ska kunna få el har du egentligen två olika avtal, ett för elnät och ett för elhandel. Elnätet är ledningarna som transporterar elen hem till dig. Elhandel är elen som fraktas i ledningarna, och som du sedan använder när du tänder lampan eller sätter på teven.

Vem som äger ditt elnät kan du inte bestämma själv, det beror på var du bor. Just eftersom du inte kan bestämma själv, kontrolleras vi som elnätsbolag av Energimarknadsinspektionen som bestämmer vilka priser vi får sätta.

Elhandeln – alltså vem du köper själva elen av, kan du däremot välja helt själv. Vissa elbolag säljer bara själva elen och äger inga elnät, medan Kraftringen är både elnätsägare och elhandelsleverantör.

Vi äger elnät i Skåne, Blekinge och Småland, men oavsett om du bor i vårt elnät eller någon annanstans kan du alltid välja att köpa elen från oss. Är du både elnätskund och elhandelskund hos oss har du alltså två olika avtal, men du får allt på samma faktura. 


Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]