Till startsidan
Translate

Parlör för nyanlända energiexperter

Basel Taleb och parlör för nyanlända energiexperter

Energibranschen står inför ett omfattande behov av att rekrytera experter med branscherfarenheter av olika slag. För att underlätta introduktionen av nyanlända energiexperter, med bakgrund i Mellanöstern, har Kraftringen tagit fram en svensk-engelsk-arabisk parlör, med ord och begrepp vi använder i energibranschen.

Parlören är framtagen av Basel Taleb, energiingenjör från Hama-provisen i Syrien. Under sin praktik hos oss på Kraftringen fann Basel att branschens special-vokabulär, trots hans goda svenskkunskaper och tidigare arbetslivserfarenhet, var utmanande. Vi gav därför Basel i uppdrag att hjälpa oss med en svensk-engelsk-arabisk parlör, med några av de viktigaste ord och begrepp man behöver behärska för att jobba i den svenska energibranschen.

– Jag hoppas att den här parlören ska vara till hjälp för dig som talar arabiska, håller på att lära dig svenska och är på din väg in på Sveriges arbetsmarknad, hälsar Basel Taleb. Basel har idag en visstillsanställning på Kraftringen. 

Vi är stolta över att termerna i energiparlören numera är inlagda i Rikstermbanken, som är Sveriges nationella termbank och innehåller termer från ett stort antal ämnesområden. 

Kraftringen gör inga anspråk på att denna parlör är heltäckande och det kan ha smugit sig in felaktigheter. Det är vår förhoppning att kollegor i energibranschen, eller andra aktörer, vill fortsätta att utveckla parlören med fler ord och begrepp, eller ytterligare språk. Vi kommer därför inom kort att publicera en öppen pdf som kan kompletteras med nya ord, eller språk. Nedan finner du dock en länk till en pdf med den svensk-engelsk-arabiska parlör Kraftringen tagit fram.

Lyssna på Basel och Katarina berätta om parlören 

Beställ parlören

Klicka här om du vill beställa parlören i tryckt format

Ladda ner parlören 


Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]