Till startsidan
Translate

Future by Lund

Syfte

Future by Lund kopplar ihop aktörer i en öppen innovationsprocess. Syftet är att skapa en grön och socialt hållbar tillväxt med innovativa lösningar inom hållbar stadsutveckling. Lund ska bli ett fullskalelabb där nya idéer kan visas upp i verkligheten, och på så sätt ska företag kunna få ett skyltfönster – både nationellt och internationellt. Lund är en kreativ och rolig miljö för att testa och utvärdera smarta hållbara innovationer, exempelvis vid investerings- och byggprojekt. Fokus ligger på tre utmaningar för framtidens städer: Mobilitet, smarta energisystem samt ljus och belysning.

Kraftringens roll

Hållbar tillväxt ligger helt i linje med Kraftringens vision om Energi för framtida generationer. Future by Lund kommer att fokusera på utvecklingen av Kunskapsstråket och Brunnshög i Lund där det planeras nya bostadsområden, forskningsanläggningar och kontorshus. Här är det naturligtvis viktigt för Lunds kommuns eget energibolag Kraftringen att medverka.

Just nu deltar exempelvis medarbetare från Kraftringens service- och entreprenadbolag i delprojektet ”A street that makes you smile!” som Ideon driver.

Partners

Lunds kommun (samordnare), Kraftringen, Lunds universitet, Ideon, Region Skåne, Eon, Sustainable Business Hub, SP, Akademiska Hus och Siemens.

Finansiering och tidsram

Future by Lund startade 2013 efter att statliga Vinnova beviljat stöd till Lunds kommuns ansökan för att bygga upp en innovationsplattform för hållbara och attraktiva städer. Stödet på drygt 9,5 miljoner kronor, ska användas under projekttiden som löper fram till den 30 juni 2015. Därefter siktar man på att jobba vidare. ”Det här är inget projekt. Det är ett sätt att jobba på”, säger Peter Kisch, projektledare på Lunds kommun.

Läs mer

Läs mer på www.futurebylund.se.

Har du några frågor?

Du är alltid välkommen att ringa oss på 020-32 61 00 eller skicka e-post till oss om du undrar över något.


Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]