Till startsidan
Translate

Nu startar Spänningssökarna 2018!

2018-09-04 09.43

Nu drar Kraftringens tävling Spänningssökarna igång för sjunde året i rad. I Spänningssökarna får niondeklassare i Kraftringens ägarkommuner lära sig mer om förnybar energi och komma på egna hållbara energilösningar. Vi vill att tävlingen ska fungera som ett roligt komplement till undervisningen och vara en brygga mellan skola, näringsliv och universitet. Målet är att fler elever inför gymnasievalet ska få upp ögonen för teknik, hållbarhet och energi. Det är också vår förhoppning att några av dem i framtiden kommer att välja att arbeta inom energibranschen. På så sätt ser vi tävlingen som en investering i våra ägarkommuner.

Så här kommer hösten att se ut

4-21 september: Samtliga elever deltar i en workshop på Vattenhallen Science Center i Lund. Eleverna jobbar fram sina hållbara energilösningar och dagen avslutas med att varje klass väljer ut det bidrag som de vill tävla med.

2 oktober: En grupp av medarbetare på Kraftringen bedömer samtliga bidrag och väljer ut 25 bidrag som går vidare till nästa steg. 

9 oktober:  De 25 bidragen läggs upp på www.spänningssökarna.se. Under kvällen den 9 oktober kan vem som helst gå in och rösta på sitt favoritbidrag. De 10 bidrag med flest röster går vidare till Kraftrådet.

12 oktober: Kraftrådet, en jury som består av LTH-studenter, väljer ut årets 7 finalister.

18 november: Finalen av Spänningssökarna går av stapeln i Sparbanken Skåne Arena i Lund. Första pris är en tredagars klassresa till Berlin, med studiebesök i den självförsörjande byn Feldheim.

Du kan följa tävlingen på spänningssökarna.se eller på Instagram (@spanningssokarna) och på Facebook

Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]