Till startsidan
Translate

Fordonsgas till företag

Från 1 januari 2017: 100 % biogas i Kraftringens tankstationer

Fordonsgas är ett samlingsnamn för biogas och naturgas, och används som drivmedel för gasbilar. Både när det gäller den miljömässiga och den ekonomiska aspekten är fordonsgas i dagsläget ett av de mest fördelaktiga bränslen som finns.

Rabatt på fordonsgas redan vid första tankningen

Med vårt tankkort för fordonsgas får du rabatt redan vid första tankningen. Från och med 1 januari 2017 får du dessutom 35 öre/kg i rabatt (tidigare 30 öre/kg) – varje gång du tankar fordonsgas. Läs mer om vårt tankkort för fordonsgas här.

Några av fördelarna med fordonsgas och gasbilar

Så funkar en gasbil

En gasbil har vanligtvis två bränsletankar, en för fordonsgas och en för bensin. I startögonblicket använder sig bilen av bensin men går över till fordonsgas efter bara några sekunder. Under resten av färden kör den helt på fordonsgas och bensintanken kopplas bara in om fordonsgasen skulle ta slut. Bilen skiftar bränslesystem automatiskt.

Vill du läsa mer om gasbilar?

Gå in på miljofordon.se eller gasbilen.se om du vill läsa mer om hur gasbilar och fordonsgas fungerar.

Har du några frågor?

Du är välkommen att kontakta Göran Strandberg, som är produktansvarig för fordonsgas. Du når honom på 010-122 71 92 eller goran.strandberg@kraftringen.se.


Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]