Elnät

Elnät

Via 10 000 km kabel och ledning ser vi till att elen finns tillgänglig i samma stund som du behöver den. Via vårt elnät levererar vi el till cirka 114 000 anslutningar i Skåne, Blekinge, Småland och Nynäshamn.

Ett viktigt mål för oss på Kraftringen är att skapa en långsiktig, tillförlitlig eldistribution, och på så sätt bidra till den utveckling som pågår i vår region. Därför satsar vi på att utveckla elnäten genom att förstärka dem och säkerställa en fortsatt god tillgänglighet – idag och imorgon.

Elanslutning

När du ska ansluta en fastighet eller bostad till elnätet är det vissa saker som är viktiga att tänka på. Här hittar du allt som är bra att veta om elanslutning

Elnätsavgifter

Elnätsavgiften täcker kostnaden för att leverera elen hem till dig via elnätet. Här hittar du aktuella avgifter för: Syd (Skåne, Småland och Blekinge) och Nord (Nynäshamn).

Avbrottsinformation

Se ifall vi har några aktuella strömavbrott och läs mer om hur du går tillväga för att ansöka om avbrottsersättning

Investeringar i elnätet

Varje år investerar vi ca 200 miljoner kronor för att upprätthålla och utöka kvaliteten på våra elnät. Läs mer om vilka investeringsprojekt vi arbetar med just nu

För installatörer

Här hittar du som elinstallatör information om hur du skickar in för- och färdiganmälan till oss.

Har du några frågor?

Du är alltid välkommen att ringa oss på 020-32 61 00 eller skicka e-post till oss om du undrar över något.


Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]